Viiva

Viiva
Öljy ja akryyli kankaalle
200x150 cm
2020

Alunperin näiden viiva-aiheisten maalausten visuaalinen lähtökohta on ollut työhuoneeni naapuritontilla olleella rakennustyömaalla sijainnut kerälle koottu kaapelivaijeri. Vaijerin dynaaminen ja veistoksellinen muoto oli kiehtova ja mieleenpainuva. Toisin kuin yleensä nyt maalauksillani oli ulkoisesta todellisuudesta poimittu kuva-aihe. En kuitenkaan pyrkinyt toistamaan sitä sellaisenaan. Pikemminkin olin kiinnostunut kaapelin sattumanvaraisesta toisaalta hyvin sujuvasta pyöreälinjaisesta liikkeestä yhdistettynä muhkuraisiin toisiinsa törmäileviin pakottavilta tuntuviin kaapelin osiin. Pysyvyys ja paikallaan olemisen vaikutelma yhdistyi jännitteeseen, josta en voinut olla varma purkautuisiko se hetken päästä hajottaen koko rakenteen.
Tein aiheesta useamman luonnoksen, pieniä ja suurempia. Viivasykkyrä kulkeutui useampiin teoksiin odottamattomalla tavalla. Suuremmissa siihen yhdistyi minun kehollinen liike, minun ulottuvuus viivan tilallisen ja aikaa mittaavan ulottuvuuden lisäksi. Pienemmissä viiva itsessään oli sykkyrälle keräytynyt kuin itseensä vetäytynyt jännitteen yht'äkkiä purkauduttua.

Yhdessä Makasiini Contemporaryn kanssa tehdyssä videossa esittelen työhuoneella tällä hetkellä tekeillä olevia teoksia. Videon pääsee katsomaan painamalla tästä.

 


Kommentit

Suositut tekstit