Nature morte

Nature morte
Öljy kankaalle
200x150 cm.
2013

27.12. vernissausta ja pakkaamista työhuoneella, mikä jatkunee vielä huomiseen.
Näyttelyteosten pakkaamisen, kuljettamisen ja ripustamisen ohella teen myös muuttoa työhuoneellani. Palaan takaisin Espooseen. Työmatkani lyhenee 10 minuutin kävelymatkaksi ja työtilani suurenee.
Näyttely on avoinna Galleria Amassa 4.-26.1.2014
Näyttelyn tiedotteessa kuvailin työskentelyäni seuraavasti:
"... Näyttelyn aloittaa neljän maalauksen sarja Jäljestä merkkiin. Maalauksissa läiskänä esiintyvä maaliaine taipuu jäljen kautta aavistettavaan muotoon, kuvan aihioon, jossa mahdollinen aihe on tunnistettavissa...
...Nature morte -maalauksissani kuvauksen kohteena olevat esineet piirtyvät esille taustasta aukkoina pikemminkin poissaolon kuin läsnäolon kautta muuntaen esineiden luonteen häilyväksi. Mietin kuitenkin, voiko aukosta tulla sittenkin jonkin läsnäoloa tarkemmin rajaava, aukot kun tuntuvat saavan erityisen aseman kuvan plastisten ominaisuuksien rinnalle.
Kanistereita kuvaavissa maalauksissa sen sijaan esine piirtyy taustastaan konkreettisena kuvana, josta ei voi enää erehtyä. Esineen läsnäolo kuvana viittaa sekä itseensä että niihin lukuisiin assosiaatioihin joita kanisteri aiheena voi herättää. Nyt maaliaine ja jälki on tukevasti kiinni kanisterin kyljessä."

Näyttely tosiaan kuljettaa katsojan polveilevan matkan maaliaineesta kuvaan. Loppuvaiheessa työnimenä oli kanisteri ja käsiase. Kuvaamalla aseen haluan tuoda esille en ainoastaan asetta vaan myös asenteita, erilaisia aggressiivisia impulsseja olivat ne sitten peiteltyjä tai suoria ilmaisuja. 
 

Kommentit

Suositut tekstit